Estate Planning Ey ᐅ 12 ONGEBRUIKELIJKE TIPS – Goedkope Notaris 2023

Vind de notarispraktijken voor het voordeligste tarief bij u in de buurt.

Estate Planning Ey

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Assistentie en informatie bij Estate Planning Ey
 • Assistentie en informatie bij officiële papieren
 • Formuleren en valideren van aktes van hypotheek
 • Vervaardigen en inspecteren van erfdocumenten
 • Formuleren en valideren van partnerschapsovereenkomsten
 • Realiseren en afronden van overervingen
 • Adviseren over fiscale kwesties.

Betaal niet ongewenst teveel en zoek de meest voordelige notaris bij u in de buurt.

Estate Planning Ey – Direct Advies

Klik hieronder en vind onmiddellijk de voordeligste notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u helpen?

Klik op een van de de onderwerpen hieronder waarvoor u een notaris nodig heeft.

In een blik bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het meest betaalbare tarief

Huis en Hypotheek

Huis en Hypotheek: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de mogelijkheid om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invullen van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het voordeligste tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Estate Planning Ey

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor uitgebreide uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om zonder verplichtingen uw postcode op te geven.

Na het invoeren van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invullen van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het voordeligste tarief.

Wat eigenlijk is een notaris in verband met Estate Planning Ey?

Een notaris is ’n rechtsgeleerde en ook openbaar ambtenaar, benoemd door de overheid, welke gerechtigd is eigenlijk om wettige akten op te stellen in de situaties waarin de wet voor hem of haar deze bevoegdheid toekent en ook een partij dit van die persoon verlangt.

Juridisch specialisten zijn verplicht deel van de Notariële Beroepsorganisatie. Zij zitten onder disciplinair controle van deze Zalen uit controle notariaat, beroep bij de Amsterdamse Gerechtshof, en onder geldelijk controle uit de Bureau Financieel Toezicht.

Ook diverse werkzaamheden dan die als juridisch specialist zouden kunnen onder de regels van gedrag vallen.

Als u ooit betrokken bent {geweest} in de kopen uit ’n huis, de oprichten {van|uit’n bedrijf of misschien het organiseren van een erfenis, heeft u waarschijnlijk reeds te maken gehad met ’n notaris. Notarissen zijn eigenlijk noodzakelijk binnen de Nederlandse wetssysteem en vervullen een cruciale rol in het waarborgen uit deze legitimiteit van essentiële rechtelijke documenten.

Wat verricht een juridisch specialist?

Deze regelgeving heeft deze notaris deze autoriteit verleend wettige akten te creëren, in het bijzonder op het gebied van:

Personen- en familierecht

Het opmaken uit voorwaarden voor het huwelijk, echtscheidingsakten en meer.

Nalatenschapsrecht

Het opmaken uit testamenten, uitspraken uit erfrecht, nalatenschapsovereenkomsten enz.). de onroerendezaakrecht (het opmaken uit documenten van overdracht, hypotheekdocumenten, akten binnen de kader uit een veiling enz.).

Rechtspersonenrecht

Het opmaken van oprichtingsakten, statutenwijzigingen, documenten uit overdracht en emissie (emissie) uit aandelen, documenten uit fusie en ook opsplitsing en ook dergelijke.

Verder zouden partijen deze notaris tevens verzoeken voor het diverse documenten voor hen binnen notariële vorm op te maken. Het gaat daarbij over documenten welke groepen anders als onderhandse documenten zouden samenstellen (doorgaans meerdere soorten contracten).

Onderzoek tegenwoordig offertes van juridisch specialisten bij jou in de buurt.

Testament creëren – een voorbeeld

Jij wil een erfstuk samenstellen om de verdeling van jouw nalatenschap, als voorbeeld als jij unique eigendommen wil nalaten aan een mens.

Op deze wijze, kan daar geen onenigheid ontstaan bij het verdelen binnen jouw eigendommen nadat jouw dood.

Een aktevervaardiger wordt nodig als jij een erfstuk wilt doen creëren. Het proces start normaliter door de speuren voor één geschikte notaris door internet.

Op die wijze, kan je heel eenvoudig de tarieven binnen aktevervaardigers beoordelen, doch ook welke aktevervaardigers allemaal in je omgeving staan.

Daarna plan jij een ontmoeting met een jurist van je voorkeur om intake afspraak. Tijdens dat gesprek bespreekt een notaris jouw wensen & eisen betreffende het testament, bijvoorbeeld het splitsing over het erfenis.

De jurist zal daarna het wilsbeschikking opstellen, waarbij rekening wordt bewaard met het juridische vereiste en jouw wensen.

Nadat het wilsbeschikking wordt uitgewerkt, zal de jurist je wilsbeschikking aan je aanbieden voor ondertekening. Zodra getekend, wordt het wilsbeschikking bewaard bij de jurist.

Het stappenplan ligt op dit moment voltooid, het wilsbeschikking is nu geldig en kan zijn uitgevoerd na jouw dood.

Vergelijk nu offertes van notarissen bij je in het omgeving

Een enkele bedrijf starten — een voorbeeld

Een enkele jurist wordt nodig als jij ’n bedrijf wilt starten bijvoorbeeld ’n BV.

Indien je een eenmanszaak wilt oprichten heeft je geen notaris nodig, tenzij jij zekere zaken wil vastleggen, zoals huwelijkse voorwaarden indien je getrouwd bent. Bij huwelijkse voorwaarden kan je zoals bepaalde dingen uitsluiten opdat indien het onderneming mislukt zou worden, je echtgenoot geen (financieel) verantwoordelijk gehouden mag worden en met debts achterblijven zitten.

Dit stappenplan start meestal met ’t speuren naar ’n geschikte notaris door internet.

Je kan daarna erg eenvoudig prijzen vergelijken, maar ook zien indien het jurist in je bij het omgeving zich bevindt.

Hierna maakt jij een afspraak met het notaris van je keuze voor een intakegesprek. Tijdens dit specifieke gesprek behandelt de jurist de gewenste verlangens & vereisten ten aanzien van de oprichting van ’t onderneming, zoals het formatie voor de rechtspersoonlijkheid & de gewenste aandelenverdeling.

De jurist zal vervolgens het statuten voor het nieuw opgerichte onderneming opmaken, waarin rekening houdend zal gehouden met de legale vereisten en de wensen voor het grondleggers. Nadat het reglementen worden opgemaakt, zullen de oprichters deze tekenen bij het notaris. De jurist zal daarna de akte van oprichting, de statuten & eventuele verdere benodigde documenten versturen naar de KvK ter inschrijving.

Zodra geregistreerd bij het Kamer van Koophandel, wordt het onderneming officieel opgericht en ontstaat de rechtspersoon en kan de voldoen aan de legale verplichtingen nakomen en zaken doen.

 

Hulp Nodig Met Estate Planning Ey?

Bekijk nu aanbiedingen van juristen in de buurt van jou bij de omgeving.

Indicatie van Kosten van een notaris

Notarissen leveren ’n ruim scala aan diensten op diverse juridische gebieden.

Hierbeneden vind je ’n overzicht van enkele uit het meestal gevraagde services en een schatting voor de gerelateerde kosten.

Services voor onroerend goed

Akte van levering: €500 – €1.500
Hypotheekakte: €400 – €1.200
Splitsingsakte: €1.000 – €2.500

Diensten voor gezinszaken

Erfstuk: €200 – €600

Contract van samenleving: €300 – €700

Voorwaarden voor huwelijk: €400 – €1.000

Partnerschapsvoorwaarden: €400 – €1.000

Echtscheidingsconvenant: €400 – €1.200

Diensten voor zakenmensen

Starten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Overdracht van aandelen: €400 – €1.000

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde kosten enkel schattingen betreffen en mag veranderen naargelang het ingewikkeldheid voor de kwestie & de jurist die jij selecteert.

Estate Planning Ey

Top tien Populairste & Meest Gevraagde Diensten Bij De Notaris

Leveringsakte

Illustratie: Jan & Marieke kopen een nieuw huis en schakelen een notaris in om een overdrachtsakte op te stellen, zodat de overdracht van eigendom juist wordt vastgelegd.

Hypotheekakte

Illustratie: Peter en Els sluiten een hypotheek af hun voor droomwoning. De bank eist dat een notaris de hypotheekakte opstelt & ondertekent.

Testament

Illustratie: Simon wil ervoor zorgen dat zijn bezittingen na zijn overlijden volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Illustratie: Lara en Tom besluiten om samen te gaan wonen & hun hun financiële afspraken vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract opstellen door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Illustratie: Kim & Daan trouwen en willen hun financiën houden gescheiden. Ze vragen een notaris om echtelijke voorwaarden te maken.

Partnerschapsvoorwaarden

Illustratie: Lisa & Mark kiezen voor een officieel partnerschap en willen hun financiële situatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van voorwaarden voor partnerschap.

Echtscheidingsconvenant

Illustratie: Na een huwelijk van 10 jaar besluiten Sandra en Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een scheidingsconvenant op te stellen, waarin de verdeling van hun bezittingen wordt vastgelegd.

Oprichten van een BV

Illustratie: Pieter wil een onderneming starten & kiest voor een BV (besloten vennootschap) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de akte van oprichting en statuten te maken.

Statutenwijziging

Illustratie: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen uit te voeren & de nieuwe statuten vast te leggen.

Overdracht van aandelen

Voorbeeld: Jeroen verkoopt zijn aandelen in een onderneming aan zijn handelspartner.
Een notaris zorgt voor de correcte overdracht van de aandelen & stelt de akte van aandelenoverdracht op.
Hulp Nodig Met Estate Planning Ey?

Tips voor het Kiezen van een Aktennotaris

 • Win advies in van deskundigen om suggesties
 • Analyseer tarieven en werkwijze van verschillende notarissen
 • Raadpleeg online beoordelingen en recensies
 • Beslis een notaris met ervaring in het specifieke rechtsgebied
 • Plan een gesprek in met meerdere notarissen om een idee te krijgen voor hun benadering

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notariskantoor (FAQ)

Zijn kosten voor notarisdiensten wettelijk vastgesteld?
Klopt, de kosten voor notarisdiensten worden wettelijk vastgesteld.

Wat is het onderscheid tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om samenlevingscontracten op te maken en heeft een algemenere juridische kennis. Een advocaat treedt op voor partijen in gerechtelijke procedures en heeft een uitgebreide kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Negatief, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de wettelijke regels verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen 5 werkdagen worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel slim zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht en heeft een wat progressievere uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of kiezen voor notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal een lange tijd te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Estate Planning Ey?

Raadpleeg nu  een notaris en vergelijk nú offertes vanuit juristen in de buurt van jou in het buurt.

 

Conclusie over Estate Planning Ey

Notarissen zijn noodzakelijke spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een uitgebreid aanbod van diensten op het gebied van vastgoed, scheiding en ondernemerschap. Ze zorgen ervoor dat gerechtelijke stukken geldig en geoorloofd zijn.

Door de meest gewilde en meest gebruikte diensten te kennen, kun je beter begrijpen welke diensten je mogelijk nodig hebt en hoe je het ideale een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om offertes en aanpak te vergelijken, online evaluaties te bekijken en advies van vrienden en familieleden in te winnen. Ten slotte zijn de FAQ’s een goede hulp om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het bewandelen door het notariële landschap.