Estate Planning Online ᐅ 5 MAKKELIJKE HACKS – Goedkope Notaris 2023

Zoek uit de notarisdienstverleners voor het goedkoopste tarief bij u in de buurt.

Estate Planning Online

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Assistentie en informatie bij Estate Planning Online
 • Begeleiding en advies over juridische stukken
 • Opmaken en valideren van hypotheekcontracten
 • Formuleren en valideren van erfdocumenten
 • Opzetten en verifiëren van samenwoonaktes
 • Realiseren en afronden van erfenissen
 • Helpen met belastinggerelateerde zaken.

Betaal niet onnodig teveel en zoek de economische notaris bij u in de buurt.

Estate Planning Online – Direct Advies

Klik hieronder en vind onmiddellijk de goedkoopste notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u helpen?

Klik op één van de onderwerpen hieronder waarvoor u een notaris nodig heeft.

In een oogopslag bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het meest betaalbare tarief

Huis en Hypotheek

Huis en Hypotheek: Meer Uitleg en Notaris Prijzen

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de kans om vrijblijvend uw postcode in te vullen.

Na het invullen van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Estate Planning Online

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de kans om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invoeren van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om zonder verplichtingen uw postcode op te geven.

Na het invullen van uw postcode ziet u onmiddellijk een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Wat betekent ’n notaris in verband met Estate Planning Online?

’n notaris betekent ’n jurist en ambtenaar, benoemd via de overheid, die gerechtigd is eigenlijk voor het authentieke documenten op te stellen binnen de gevallen waarin de wet aan die persoon deze autoriteit toekent en ook ’n partij dit uit hem verlangt.

Juridisch specialisten zijn eigenlijk verplicht deel uit deze Notariële Beroepsorganisatie. Ze staan onder tuchtrechtelijk controle van de Zalen uit controle notariale praktijken, beroepszaak in het Gerechtshof Amsterdam, en ook onder financieel toezicht van het Financieel Toezicht Bureau.

Ook andere activiteiten vervolgens dat als juridisch specialist zouden onder deze gedragregels tellen.

Wanneer u eens betrokken bent {geweest} in het aanschaffen van ’n woning, het oprichten {van|uiteen bedrijf of het regelen uit ’n erfenis, heb jij waarschijnlijk al ervaring opgedaan met ’n notaris. Juridisch specialisten zijn eigenlijk onmisbaar in het Nederlandse rechtssysteem en vervullen ’n cruciale rol in de garanderen van de legitimiteit van belangrijke juridische documenten.

Wat verricht ’n notaris?

De wet biedt deze juridisch specialist de bevoegdheid gegeven wettige documenten te creëren, in het bijzonder op gebied uit:

Familierecht

Het samenstellen uit voorwaarden voor het huwelijk, echtscheidingsakten enz..

Erfrecht

Het opmaken van wilsbeschikkingen, uitspraken van erfrecht, erfovereenkomsten en meer). het vastgoedrecht (de samenstellen van documenten van levering, hypotheekdocumenten, akten binnen het kader uit ’n veiling en dergelijke).

Rechtspersonenrecht

Het samenstellen van oprichtingsdocumenten, statutenwijzigingen, akten uit transfer en uitgifte (emissie) uit aandelen, documenten uit juridische fusie en ook opsplitsing en ook soortgelijke.

Bovendien kunnen partijen de juridisch specialist daarnaast vragen om andere documenten ten behoeve van hen binnen wettelijke vorm op te maken. De betreft daarbij om akten die groepen anders zoals onderhandse documenten zouden opmaken (vaak verschillende typen contracten).

Bekijk tegenwoordig aanbiedingen van juridisch specialisten in de buurt van je in de regio.

Testament samenstellen – een model

Je wilt een testament opzetten voor de splitsing van je nalatenschap, bijvoorbeeld indien je bepaalde eigendommen wilt achterlaten aan een mens.

Op deze wijze, kan er niet geschil voortkomen bij het opsplitsen binnen jouw bezittingen na je dood.

Een aktevervaardiger is nodig wanneer je één erfstuk wil laten creëren. De procedure start vaak bij het speuren voor één geschikte aktevervaardiger door internet.

Met deze manier, kan jij heel makkelijk de prijzen van aktevervaardigers vergelijken, maar ook welke aktevervaardigers allemaal in jouw buurt zijn.

Vervolgens plan je een ontmoeting bij een notaris uit je voorkeur om oriënterend gesprek. Tijdens dit afspraak bespreekt de notaris jouw wensen en eisen betreffende je testament, bijvoorbeeld het verdeling van de erfenis.

Een notaris zal daarna het wilsbeschikking uitwerken, waarin rekeningen wordt bewaard in de wettelijke vereisten & jouw wensen.

Nadat het testament is uitgewerkt, zal de notaris je wilsbeschikking aan jou voorleggen voor te ondertekenen. Zodra getekend, is het wilsbeschikking opgeslagen bij de notaris.

Dit proces ligt op dit moment voltooid, je wilsbeschikking wordt nu geldig en mag zijn geïmplementeerd na jouw overlijden.

Bekijk op dit moment aanbiedingen van juristen bij u bij het buurt

Een enkele onderneming oprichten — ’n exemplaar

Een enkele notaris is vereist wanneer jij ’n onderneming wilt starten zoals een Besloten Vennootschap.

Als je ’n eenmanszaak wil starten heeft je niet notaris vereist, behalve als jij bepaalde dingen wil vastleggen, waaronder huwelijkse voorwaarden als je gehuwd bent. Bij voorwaarden bij huwelijk mag je bijvoorbeeld zekere dingen uitsluiten opdat indien je onderneming failliet mocht worden, jouw partner geen (geldelijk) aansprakelijk gehouden kan worden en in debts blijven zit.

Het proces start doorgaans bij het zoeken naar een geschikte notaris via internet.

Jij kunt daarna heel eenvoudig tarieven bekijken, maar ook zien indien het jurist bij jouw in het omgeving zit.

Hierna maakt jij ’n afspraak met het jurist uit jouw voorkeur voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek behandelt de jurist de verlangens & vereisten voor de start voor ’t bedrijf, waaronder de vorm van de rechtspersoonlijkheid en de verdeling van aandelen.

Het jurist zal vervolgens het reglementen voor het nieuw opgerichte bedrijf opmaken, waarbij rekening houdend zal gehouden met de legale vereisten & het verlangens van het oprichters. Nadat de reglementen worden opgesteld, gaan het grondleggers deze tekenen bij het notaris. De notaris zal daarna de oprichtingsakte, het reglementen en mogelijke verdere benodigde documenten indienen bij de KvK ter registratie.

Eenmaal geregistreerd in het KvK, wordt het bedrijf officieel opgericht en bestaat het rechtspersoonlijkheid en kan het voldoen aan het legale verplichtingen voldoen en handelen.

 

Hulp Nodig Met Estate Planning Online?

Vergelijk nu offertes vanuit juristen bij u in het omgeving.

Indicatie van Kosten van een notaris

Juristen bieden ’n breed aanbod van services binnen verschillende juridische gebieden.

Hieronder vind je ’n overzicht van enkele uit het meest gevraagde services en ’n schatting voor de gerelateerde tarieven.

Services voor onroerend goed

Leveringsakte: €500 – €1.500
Akte van hypotheek: €400 – €1.200
Akte van splitsing: €1.000 – €2.500

Services voor familiezaken

Erfstuk: €200 – €600

Contract van samenleving: €300 – €700

Voorwaarden voor huwelijk: €400 – €1.000

Voorwaarden voor partnerschap: €400 – €1.000

Overeenkomst van echtscheiding: €400 – €1.200

Diensten op het gebied van zakenmensen

Oprichten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Aandelenoverdracht: €400 – €1.000

Houd daar rekening mee dat de genoemde tarieven enkel inschattingen zijn en mag variëren naargelang het ingewikkeldheid voor de kwestie en de notaris dat je selecteert.

Estate Planning Online

Top tien Meest populaire & Meest Gevraagde Services Bij De Notaris

Leveringsakte

Voorbeeld: Jan en Marieke kopen een nieuw huis en schakelen een notaris in om een overdrachtsakte op te stellen, zodat de overdracht van eigendom juist wordt geregistreerd.

Hypotheekakte

Voorbeeld: Peter en Els sluiten een hypotheek af hun voor droomwoning. De bank eist dat een notaris de hypotheekakte opstelt & ondertekent.

Testament

Illustratie: Simon wil ervoor zorgen dat zijn eigendommen na zijn overlijden volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Voorbeeld: Lara en Tom besluiten om samen te gaan wonen en willen hun financiële regelingen vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract maken door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Illustratie: Kim & Daan trouwen & willen hun geldzaken gescheiden houden. Ze vragen een notaris om echtelijke voorwaarden te maken.

Voorwaarden voor partnerschap

Voorbeeld: Lisa & Mark kiezen voor een officieel partnerschap en willen hun geldsituatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van voorwaarden voor partnerschap.

Echtscheidingsconvenant

Voorbeeld: Na een huwelijk van tien jaar besluiten Sandra & Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een scheidingsconvenant te maken, waarin de verdeling van hun bezittingen wordt vastgelegd.

Oprichting van een BV

Illustratie: Pieter wil een onderneming beginnen & kiest voor een besloten vennootschap (BV) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de akte van oprichting en statuten te maken.

Wijziging van statuten

Voorbeeld: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen door te voeren & de nieuwe statuten vast te leggen.

Aandelenoverdracht

Illustratie: Jeroen verkoopt zijn aandelen in een bedrijf aan zijn zakenpartner.
Een notaris zorgt voor de correcte overdracht van de aandelen & stelt de akte van overdracht van aandelen op.
Hulp Nodig Met Estate Planning Online?

Tips voor het Kiezen van een Notarisdienstverlener

 • Win advies in van familie om aanbevelingen
 • Controleer tarieven en offertes van verschillende notarissen
 • Verifieer online commentaren en beoordelingen van klanten
 • Beslis een notaris met ervaring in het gewenste rechtsgebied
 • Neem contact op met meerdere notarissen om een indruk te krijgen voor hun service

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notariskantoor (FAQ)

Zijn tarieven van een notariskantoor wettelijk vastgesteld?
Ja, de tarieven van een notariskantoor worden wettelijk vastgesteld.

Wat is het onderscheid tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een officier van justitie die bevoegd is om overeenkomsten op te maken en heeft een ruimere juridische kennis. Een advocaat treedt op voor partijen in processen en heeft een diepgaande kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Dat kan niet, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de erfrechtelijke bepalingen verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen enkele dagen worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel slim zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor gelijkgeslachtelijke stellen en heeft een iets uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of op zoek gaan naar notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal 20 jaar te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Estate Planning Online?

Raadpleeg nu  een notaris en Bekijk nu aanbiedingen vanuit notarissen bij jou in de buurt.

 

Conclusie over Estate Planning Online

Notarissen zijn fundamentele spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een breed scala aan diensten op het gebied van huizenmarkt, erfrecht en bedrijfsvoering. Ze zorgen ervoor dat juridische documenten geldig en rechtsgeldig zijn.

Door de beste tien en meest gevraagde diensten te kennen, kun je beter begrijpen welke diensten je eventueel nodig zult hebben en hoe je het meest geschikte een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om prijzen en service te vergelijken, reviews op het internet te checken en aanbevelingen van vrienden en familie te vragen. Ten slotte zijn de FAQ’s een handige bron om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het navigeren door het notariële landschap.