Notariskantoor Unilexa ᐅ 12 LUCRATIEVE FEITJES – Goedkope Notaris 2023

Ontdek de notarissen voor het meest betaalbare tarief bij u in de buurt.

Notariskantoor Unilexa

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Assistentie en informatie bij Notariskantoor Unilexa
 • Begeleiding en advies over juridische stukken
 • Opmaken en valideren van aktes van hypotheek
 • Opmaken en valideren van testamenten
 • Opzetten en verifiëren van samenwoonaktes
 • Realiseren en afronden van erfgoed
 • Begeleiden bij belastingvragen.

Betaal niet overmatig en zoek de meest betaalbare notaris bij u in de buurt.

Notariskantoor Unilexa – Direct Advies

Klik hieronder en zoek direct de goedkoopste notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u assisteren?

Klik op een van de de onderwerpen hieronder waarmee u een notaris nodig heeft.

In een blik bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het laagste tarief

Huis en Hypotheek

Hypotheek en Woning: Meer Uitleg en Notaris Kosten

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het opgeven van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Notariskantoor Unilexa

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode op te geven.

Na het invullen van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het voordeligste tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om zonder verplichtingen uw postcode in te voeren.

Na het invoeren van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Wat is ’n notaris in verband met Notariskantoor Unilexa?

Een notaris is een jurist en openbaar ambtenaar, aangesteld door de overheid, die gekwalificeerd is eigenlijk voor het wettige documenten op te stellen in de situaties waarin de regelgeving voor die persoon die autoriteit toekent en ook een groep dit uit hem verlangt.

Juridisch specialisten zijn eigenlijk genoodzaakt lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Ze staan onder disciplinair controle van de Kamers uit toezicht notariaat, beroepszaak in het Amsterdamse Gerechtshof, en binnen geldelijk toezicht uit het Bureau Financieel Toezicht.

Tevens andere werkzaamheden vervolgens die als notaris zouden kunnen onder de regels van gedrag vallen.

Indien je eens betrokken bent {geweest} in het kopen van een huis, het starten {van|uiteen onderneming of het regelen van een erfenis, heeft u waarschijnlijk reeds ervaring opgedaan met ’n juridisch specialist. Notarissen zijn noodzakelijk binnen de Hollandse wetssysteem en ook vervullen ’n belangrijke functie binnen de waarborgen uit de rechtsgeldigheid uit belangrijke juridische documenten.

Wat precies verricht ’n notaris?

De regelgeving heeft de juridisch specialist deze autoriteit verleend wettige documenten op te maken, voornamelijk op gebied uit:

Familierecht

Het samenstellen uit huwelijkse voorwaarden, echtscheidingsakten en meer.

Erfrecht

Het samenstellen uit wilsbeschikkingen, uitspraken uit nalatenschapsrecht, nalatenschapsovereenkomsten en meer). het onroerendezaakrecht (het samenstellen uit documenten van overdracht, hypotheekakten, akten binnen de kader van een openbare veiling en meer).

Ondernemingsrecht

Het samenstellen van oprichtingsdocumenten, statutenwijzigingen, akten uit overdracht en uitgifte (emissie) uit aandelen, akten uit juridische fusie en ook opsplitsing en ook soortgelijke.

Daarnaast zouden groepen deze notaris tevens vragen voor het verschillende akten ten behoeve van hun in notariële vorm op te maken. De betreft daarbij om akten welke partijen anders zoals onderhandse akten zouden opmaken (vaak meerdere typen overeenkomsten).

Onderzoek nu aanbiedingen uit notarissen bij je binnen de regio.

Testament opzetten – één model

Jij wilt één testament opzetten om de verdeling binnen jouw nalatenschap, als voorbeeld als jij unique bezittingen wil achterlaten aan één mens.

Op die manier, mag daar niet conflict voortkomen bij het verdelen van je bezittingen nadat je dood.

Een aktevervaardiger zal nodig wanneer jij één erfstuk wilt laten samenstellen. De procedure begint meestal bij de zoeken naar een geschikte notaris door het web.

Met deze wijze, mag je erg makkelijk de kosten van aktevervaardigers vergelijken, maar tevens welke notarissen allemaal binnen jouw nabijheid zijn.

Daarna maak jij een ontmoeting met een notaris uit jouw voorkeur om intake gesprek. Gedurende dit afspraak overlegt de notaris jouw wensen en eisen betreffende het wilsbeschikking, zoals de verdeling over de erfenis.

Een jurist gaat vervolgens het wilsbeschikking opstellen, waarbij rekening wordt bewaard met het wettelijke vereisten & jouw verlangens.

Nadat je wilsbeschikking is uitgewerkt, gaat de notaris je wilsbeschikking aan jou voorleggen voor ondertekening. Zodra getekend, is je wilsbeschikking opgeslagen bij een notaris.

Het stappenplan is op dit moment afgerond, het wilsbeschikking is dan rechtsgeldig & kan worden uitgevoerd bij je overlijden.

Vergelijk nu offertes voor notarissen bij je bij het omgeving

Een bedrijf starten – een exemplaar

Een enkele notaris is vereist wanneer jij ’n onderneming wil oprichten zoals een BV.

Indien je ’n zelfstandige onderneming wilt oprichten heb jij geen jurist nodig, behalve als je bepaalde dingen wilt vastleggen, waaronder huwelijkse voorwaarden indien jij getrouwd zijt. Bij huwelijkse voorwaarden mag je bijvoorbeeld zekere zaken uitsluiten zodat als je onderneming mislukt mocht gaan, je partner niet (financieel) verantwoordelijk gesteld kan zijn en in schulden achterblijven zitten.

Dit proces start doorgaans bij het zoeken naar ’n geschikte jurist door het web.

Je kan daarna heel eenvoudig tarieven vergelijken, maar tevens zien of de notaris bij je in het buurt zich bevindt.

Daarna maak je ’n afspraak bij het notaris van je voorkeur voor intake gesprek. Tijdens dit onderhoud bespreekt de notaris de verlangens en eisen ten aanzien van het oprichting voor het bedrijf, zoals de vorm van het rechtspersoonlijkheid en de verdeling van aandelen.

De notaris zal vervolgens het statuten van het nieuwe onderneming opstellen, waarin rekening wordt gehouden met de wettelijke vereisten & de verlangens voor het grondleggers. Nadat de reglementen zijn opgemaakt, zullen de grondleggers deze ondertekenen bij het jurist. De notaris zal vervolgens de oprichtingsakte, het reglementen & mogelijke verdere vereiste documenten versturen naar de Kamer van Koophandel voor registratie.

Eenmaal ingeschreven bij het Kamer van Koophandel, is het onderneming formeel gesticht en bestaat de rechtspersoon & kan de voldoen aan de legale verplichtingen nakomen & zaken doen.

 

Hulp Nodig Met Notariskantoor Unilexa?

Bekijk nu offertes van juristen in de buurt van jou in het omgeving.

Aanduiding van Kosten van een notaris

Juristen bieden een ruim scala van services op diverse rechtsgebieden.

Hieronder volgt een opsomming van sommige van het meest voorkomende services en ’n schatting voor de bijbehorende kosten.

Services op het gebied van onroerend goed

Leveringsakte: €500 – €1.500
Hypotheekakte: €400 – €1.200
Splitsingsakte: €1.000 – €2.500

Services voor familiezaken

Testament: €200 – €600

Contract van samenleving: €300 – €700

Voorwaarden voor huwelijk: €400 – €1.000

Voorwaarden voor partnerschap: €400 – €1.000

Echtscheidingsconvenant: €400 – €1.200

Services voor zakenmensen

Oprichten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Overdracht van aandelen: €400 – €1.000

Houd er rekening rekening houdend dat de genoemde tarieven slechts inschattingen zijn en kunnen veranderen naargelang het complexiteit voor de kwestie en de jurist dat jij selecteert.

Notariskantoor Unilexa

Hoogste tien Meest populaire & Gevraagde Services Bij De Notaris

Overdrachtsakte

Illustratie: Jan & Marieke kopen een nieuw woning en schakelen een notaris in om een overdrachtsakte te maken, zodat de overdracht van eigendom juist wordt geregistreerd.

Hypotheekakte

Voorbeeld: Peter & Els sluiten een hypotheek af voor voor droomhuis. De bank eist dat een notaris de hypotheekakte opstelt & ondertekent.

Testament

Voorbeeld: Simon wil ervoor zorgen dat zijn eigendommen na zijn overlijden volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Illustratie: Lara en Tom besluiten om samen te gaan wonen & hun hun financiële regelingen vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract opstellen door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Voorbeeld: Kim & Daan trouwen en willen hun geldzaken houden houden. Ze vragen een notaris om echtelijke voorwaarden te maken.

Voorwaarden voor partnerschap

Voorbeeld: Lisa & Mark kiezen voor een geregistreerd partnerschap & willen hun financiële situatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van partnerschapsvoorwaarden.

Echtscheidingsconvenant

Voorbeeld: Na een huwelijk van 10 jaar besluiten Sandra & Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een scheidingsconvenant te maken, waarin de verdeling van hun bezittingen wordt vastgelegd.

Oprichten van een BV

Voorbeeld: Pieter wil een bedrijf starten en kiest voor een besloten vennootschap (besloten vennootschap) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de oprichtingsakte & statuten te maken.

Wijziging van statuten

Voorbeeld: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen uit te voeren en de nieuwe statuten vast te leggen.

Overdracht van aandelen

Voorbeeld: Jeroen verkoopt hun aandelen in een bedrijf aan zijn zakenpartner.
Een notaris zorgt voor de juiste overdracht van de aandelen en stelt de akte van aandelenoverdracht op.
Hulp Nodig Met Notariskantoor Unilexa?

Tips voor het Kiezen van een Notaris

 • Vraag collega’s om suggesties
 • Bekijk tarieven en offertes van verschillende notarissen
 • Bekijk online commentaren en recensies
 • Beslis een notaris met ervaring in het betreffende rechtsgebied
 • Bezoek meerdere notarissen om een inzicht te krijgen voor hun werkwijze

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notaris (FAQ)

Zijn tarieven van een notariskantoor wettelijk vastgesteld?
Ja, de tarieven van een notariskantoor worden wettelijk vastgesteld.

Wat is het verschil tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om samenlevingscontracten op te maken en heeft een omvattender juridische kennis. Een advocaat treedt op voor partijen in rechtsgeschillen en heeft een diepgaande kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Negatief, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de wet verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen een korte tijdspanne worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel handig zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor LHBTI+-koppels en heeft een wat progressievere uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of een andere notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal een tijdsbestek van 20 jaar te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Notariskantoor Unilexa?

Raadpleeg nu  een notaris en Bekijk nu offertes vanuit juristen in de buurt van u bij het buurt.

 

Conclusie over Notariskantoor Unilexa

Notarissen zijn noodzakelijke spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een verscheidenheid aan diensten op het gebied van onroerend goed, huwelijk en bedrijfsvoering. Ze zorgen ervoor dat gerechtelijke stukken geldig en geldig zijn.

Door de meest gewenste en meest aangevraagde diensten te kennen, kun je meer te weten komen over welke diensten je eventueel zou willen afnemen en hoe je het beste een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om kosten en werkzaamheden te vergelijken, ervaringen van anderen op internet te raadplegen en advies van vrienden en familieleden in te winnen. Ten slotte zijn de FAQ’s een waardevolle leidraad om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het doorlopen door het notariële landschap.