Testament Opstellen Zonder Notaris ᐅ 11 VERBORGEN FEITJES – Goedkope Notaris 2023

Zoek uit de notarissen voor het betaalbaarste tarief bij u in de buurt.

Testament Opstellen Zonder Notaris

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Ondersteuning en advies over Testament Opstellen Zonder Notaris
 • Assistentie en informatie bij juridische aktes
 • Creëren en nakijken van hypotheekdocumenten
 • Vervaardigen en inspecteren van overlijdensaktes
 • Opstellen en controleren van samenlevingscontracten
 • Afhandelen en voltooien van overervingen
 • Adviseren over fiscale kwesties.

Betaal niet teveel en zoek de goedkoopste notaris bij u in de buurt.

Testament Opstellen Zonder Notaris – Direct Advies

Klik hieronder en vind direct de meest betaalbare notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u assisteren?

Klik op een van de de onderwerpen hieronder waarvoor u een notaris nodig heeft.

In één oogopslag bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het voordeligste tarief

Huis en Hypotheek

Woning en Hypotheek: Meer Uitleg en Notaris Prijzen

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor uitgebreide uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de mogelijkheid om zonder verplichtingen uw postcode in te voeren.

Na het invullen van uw postcode ziet u onmiddellijk een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Testament Opstellen Zonder Notaris

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de kans om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het opgeven van uw postcode ziet u onmiddellijk een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invullen van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het voordeligste tarief.

Wat eigenlijk is een wetsexpert in verband met Testament Opstellen Zonder Notaris?

Een notaris betekent een jurist en ambtenaar, aangewezen via de overheid, welke bevoegd is eigenlijk om authentieke documenten op te stellen binnen de situaties waarbij de wet aan hem of haar die bevoegdheid verleent en ook ’n groep dit van hem verlangt.

Notarissen zijn verplicht deel uit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Zij zitten binnen tuchtrechtelijk toezicht van de Zalen van toezicht notariaat, beroepszaak bij het Amsterdamse Gerechtshof, en onder geldelijk toezicht uit de Bureau Financieel Toezicht.

Daarnaast diverse werkzaamheden dan die zoals notaris zouden kunnen onder deze gedragregels tellen.

Als jij eens verwikkeld bent {geweest} in het aanschaffen uit een woning, het oprichten {van|uiteen onderneming of misschien de organiseren van ’n erfenis, heeft je waarschijnlijk al te maken gehad samen met ’n juridisch specialist. Juridisch specialisten zijn eigenlijk noodzakelijk in de Nederlandse rechtssysteem en vervullen ’n belangrijke functie binnen het garanderen van deze rechtsgeldigheid uit essentiële juridische documenten.

Wat eigenlijk doet ’n juridisch specialist?

Deze regelgeving biedt deze juridisch specialist deze autoriteit verleend wettige akten te creëren, voornamelijk op terrein uit:

Personen- en familierecht

Het opmaken uit huwelijkse voorwaarden, scheidingsdocumenten enz..

Nalatenschapsrecht

Het samenstellen uit testamenten, uitspraken van nalatenschapsrecht, nalatenschapsovereenkomsten enz.). de vastgoedrecht (het opmaken van akten uit overdracht, hypotheekdocumenten, akten binnen het context uit een veiling en dergelijke).

Rechtspersonenrecht

Het samenstellen van oprichtingsakten, statutenwijzigingen, akten van transfer en emissie (emissie) uit aandeelhouderschap, akten van juridische fusie en -splitsing en dergelijke.

Daarnaast zouden kunnen partijen deze juridisch specialist ook verzoeken om diverse documenten ten behoeve van hen binnen wettelijke format te creëren. De betreft daarbij om akten welke partijen anders als onderhandse akten zouden opmaken (vaak meerdere typen overeenkomsten).

Vergelijk momenteel offertes uit notarissen bij je binnen jouw buurt.

Testament samenstellen – één model

Je wilt een testament opstellen voor de splitsing binnen je nalatenschap, bijvoorbeeld als jij bepaalde eigendommen wil nalaten voor één mens.

Met deze manier, kun daar geen conflict voortkomen bij het opsplitsen binnen je eigendommen na je overlijden.

Een notaris wordt vereist als je één testament wil doen opzetten. De proces begint normaliter met de speuren naar één geschikte notaris door internet.

Met deze manier, mag jij heel gemakkelijk de prijzen binnen notarissen vergelijken, maar ook dat notarissen allemaal in je nabijheid zitten.

Hierna maak je een ontmoeting bij een jurist van jouw voorkeur voor oriënterend afspraak. Gedurende dat afspraak overlegt de notaris je wensen en vereisten betreffende het testament, bijvoorbeeld het splitsing van de erfenis.

De jurist gaat daarna je testament opstellen, waarin rekeningen worden gehouden in de wettelijke vereisten en jouw wensen.

Zodra het wilsbeschikking wordt opgesteld, gaat de jurist het testament aan je aanbieden voor ondertekening. Eenmaal getekend, wordt het testament bewaard bij de notaris.

Het stappenplan is nu afgerond, je wilsbeschikking is nu geldig en mag worden uitgevoerd bij je overlijden.

Vergelijk nu offertes voor notarissen bij je in de omgeving

Een onderneming starten – een voorbeeld

Een jurist is vereist als jij ’n onderneming wilt starten bijvoorbeeld een BV.

Als jij een eenmanszaak wil starten heeft je geen notaris nodig, tenzij je bepaalde zaken wil vastleggen, waaronder voorwaarden bij huwelijk als je gehuwd zijt. Met voorwaarden bij huwelijk kan je bijvoorbeeld zekere dingen uitsluiten zodat als het onderneming failliet zou gaan, je echtgenoot geen (financieel) verantwoordelijk gehouden mag worden en met schulden achterblijven zit.

Dit proces begint meestal bij ’t zoeken naar ’n gepaste notaris via het web.

Je kunt dan heel eenvoudig tarieven bekijken, maar ook zien indien de jurist in je bij het buurt zit.

Daarna maak jij een afspraak met het notaris uit je keuze voor een een gesprek. Gedurende dit onderhoud bespreekt het notaris de verlangens en vereisten voor de start voor het bedrijf, waaronder de vorm van het rechtspersoon en de gewenste aandelenverdeling.

De notaris gaat daarna het reglementen van de nieuwe onderneming opstellen, waarin rekening houdend wordt gehouden met de legale voorschriften en de wensen van het oprichters. Na de statuten worden opgesteld, gaan de grondleggers deze statuten ondertekenen met het notaris. Het jurist gaat daarna de oprichtingsakte, het reglementen & mogelijke verdere benodigde papieren versturen naar het Kamer van Koophandel voor inschrijving.

Zodra geregistreerd in het Kamer van Koophandel, is het bedrijf officieel opgericht en bestaat de rechtspersoonlijkheid en kan het aan het wettelijke plichten nakomen & handelen.

 

Hulp Nodig Met Testament Opstellen Zonder Notaris?

Bekijk nú offertes van juristen in de buurt van u bij de omgeving.

Aanduiding van Notariskosten

Juristen leveren ’n ruim aanbod aan diensten op verschillende juridische gebieden.

Hieronder vind je ’n opsomming van enkele uit het meest voorkomende services & een inschatting van het bijbehorende tarieven.

Services voor vastgoed

Akte van levering: €500 – €1.500
Hypotheekakte: €400 – €1.200
Splitsingsakte: €1.000 – €2.500

Diensten voor familiezaken

Testament: €200 – €600

Samenlevingscontract: €300 – €700

Huwelijkse voorwaarden: €400 – €1.000

Partnerschapsvoorwaarden: €400 – €1.000

Echtscheidingsconvenant: €400 – €1.200

Services voor ondernemers

Starten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Overdracht van aandelen: €400 – €1.000

Houd er rekening mee dat het bovengenoemde kosten slechts schattingen zijn & kunnen veranderen naargelang de complexiteit voor de zaak en het notaris dat je kiest.

Testament Opstellen Zonder Notaris

Hoogste 10 Populairste & Meest Gevraagde Diensten Bij De Notaris

Overdrachtsakte

Voorbeeld: Jan & Marieke kopen een nieuw huis & schakelen een notaris in om een overdrachtsakte op te stellen, zodat de eigendomsoverdracht juist wordt vastgelegd.

Hypotheekakte

Illustratie: Peter en Els sluiten een hypotheek af voor voor droomwoning. De bank eist dat een notaris de hypotheekakte opstelt en tekent.

Testament

Illustratie: Simon wil ervoor zorgen dat zijn eigendommen na zijn dood volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Illustratie: Lara & Tom besluiten om samen te gaan wonen & willen willen financiële afspraken vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract maken door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Illustratie: Kim en Daan trouwen en willen hun financiën houden houden. Ze vragen een notaris om huwelijkse voorwaarden te maken.

Voorwaarden voor partnerschap

Illustratie: Lisa & Mark kiezen voor een officieel partnerschap & willen hun financiële situatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van partnerschapsvoorwaarden.

Echtscheidingsconvenant

Voorbeeld: Na een huwelijk van tien jaar besluiten Sandra & Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een echtscheidingsconvenant te maken, waarin de verdeling van hun bezittingen wordt vastgelegd.

Oprichten van een BV

Voorbeeld: Pieter wil een onderneming starten en kiest voor een besloten vennootschap (BV) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de akte van oprichting en statuten op te stellen.

Wijziging van statuten

Illustratie: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen uit te voeren en de nieuwe statuten vast te leggen.

Aandelenoverdracht

Illustratie: Jeroen verkoopt zijn aandelen in een onderneming aan zijn handelspartner.
Een notaris zorgt voor de correcte overdracht van de aandelen & stelt de akte van aandelenoverdracht op.
Hulp Nodig Met Testament Opstellen Zonder Notaris?

Tips voor het Kiezen van een Notaris

 • Vraag vrienden om suggesties
 • Onderzoek tarieven en werkwijze van verschillende notarissen
 • Bekijk online feedback en aanbevelingen
 • Beslis een notaris met jarenlange ervaring in het betreffende rechtsgebied
 • Neem contact op met meerdere notarissen om een gevoel te krijgen voor hun communicatiestijl

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notaris (FAQ)

Zijn kosten voor notarisdiensten wettelijk vastgesteld?
Klopt, de kosten voor notarisdiensten worden wettelijk vastgesteld.

Wat is het onderscheid tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om overeenkomsten op te maken en heeft een uitgebreidere juridische kennis. Een advocaat vertegenwoordigt partijen in processen en heeft een diepgaande kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Dat is niet toegestaan, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de wet verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen 5 werkdagen worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel nuttig zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht en heeft een wat eigentijdse uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of kiezen voor notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal twintig jaar te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Testament Opstellen Zonder Notaris?

Raadpleeg nu  een notaris en Bekijk nú aanbiedingen van juristen in de buurt van u in de buurt.

 

Conclusie over Testament Opstellen Zonder Notaris

Notarissen zijn essentiële spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een ruim assortiment van diensten op het gebied van huizenmarkt, erfenissen en bedrijfsvoering. Ze zorgen ervoor dat officiële papieren geldig en geoorloofd zijn.

Door de tien meest populaire en meest benodigde diensten te kennen, kun je beter begrijpen welke diensten je mogelijk nodig hebt en hoe je het beste een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om offertes en aanpak te vergelijken, online evaluaties te bekijken en referenties van bekenden te vragen. Ten slotte zijn de FAQ’s een waardevolle leidraad om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het bewegen door het notariële landschap.