Vind Notaris ᐅ 13 VERBORGEN ZAKEN – Goedkope Notaris 2023

Zoek de notarissen voor het laagste tarief bij u in de buurt.

Vind Notaris

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Advies en begeleiding bij Vind Notaris
 • Hulp en informatie over officiële papieren
 • Opstellen en controleren van hypotheekovereenkomsten
 • Vervaardigen en inspecteren van testamenten
 • Vervaardigen en inspecteren van huwelijkscontracten
 • Verzorgen en afwikkelen van erfgoed
 • Ondersteunen bij belastinggerelateerde zaken.

Betaal niet ongewenst teveel en zoek de economische notaris bij u in de buurt.

Vind Notaris – Direct Advies

Klik hieronder en zoek direct de goedkoopste notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u assisteren?

Klik op een van de de onderwerpen hieronder waarvoor u een notaris nodig heeft.

In een blik bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het meest betaalbare tarief

Huis en Hypotheek

Huis en Hypotheek: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de kans om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invoeren van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Vind Notaris

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor volledige uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de kans om vrijblijvend uw postcode in te voeren.

Na het invoeren van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode in te vullen.

Na het invoeren van uw postcode ziet u onmiddellijk een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Wat eigenlijk betekent een wetsexpert in verband met Vind Notaris?

Een notaris is een jurist en ook ambtenaar, benoemd door de overheid, die bevoegd is eigenlijk om wettige documenten op te stellen binnen de gevallen waarbij de regelgeving aan hem of haar deze bevoegdheid toekent en ook ’n groep dat uit hem wenst.

Notarissen zijn verplicht lid van de Notariële Beroepsorganisatie. Ze staan binnen tuchtrechtelijk toezicht van de Zalen van controle notariaat, beroepszaak bij het Amsterdamse Gerechtshof, en onder financieel toezicht uit de Bureau Financieel Toezicht.

Daarnaast verschillende werkzaamheden dan die zoals notaris zouden kunnen binnen deze regels van gedrag vallen.

Wanneer u ooit verwikkeld bent {geweest} in de kopen uit ’n huis, het starten {van|uit’n zaak of misschien de regelen uit ’n nalatenschap, heb je vermoedelijk reeds ervaring opgedaan met een juridisch specialist. Juridisch specialisten zijn eigenlijk noodzakelijk binnen het Hollandse rechtssysteem en vervullen een cruciale functie in het garanderen uit deze legitimiteit van belangrijke rechtelijke stukken.

Wat precies doet een juridisch specialist?

De regelgeving biedt deze notaris de bevoegdheid verleend authentieke documenten op te maken, in het bijzonder op het terrein uit:

Personen- en familierecht

Het opmaken van voorwaarden voor het huwelijk, scheidingsdocumenten en dergelijke.

Nalatenschapsrecht

Het opmaken uit wilsbeschikkingen, verklaringen van nalatenschapsrecht, erfovereenkomsten en dergelijke). het vastgoedrecht (het samenstellen uit akten van overdracht, hypotheekakten, documenten binnen het kader uit ’n veiling en dergelijke).

Rechtspersonenrecht

Het opmaken uit oprichtingsdocumenten, statutenwijzigingen, documenten uit overdracht en uitgifte (uitgifte) uit aandeelhouderschap, documenten van fusie en opsplitsing en soortgelijke.

Bovendien kunnen partijen de notaris ook verzoeken voor het diverse akten voor hen in wettelijke format op te maken. De gaat daarbij om documenten die partijen anders zoals onderhandse documenten zouden kunnen opmaken (doorgaans meerdere typen contracten).

Onderzoek momenteel aanbiedingen van notarissen in de buurt van u binnen jouw buurt.

Testament opstellen – één voorbeeld

Jij wil een testament creëren om de verdeling van jouw nalatenschap, als voorbeeld als je bepaalde bezittingen wil achterlaten voor een individu.

Met deze manier, kun er geen conflict voortkomen bij het verdelen van je eigendommen na je dood.

Een notaris wordt nodig wanneer jij een erfstuk wilt laten opzetten. Het procedure start vaak door het zoeken naar een geschikt aktevervaardiger door internet.

Op die manier, kan jij erg makkelijk de prijzen van notarissen vergelijken, doch tevens dat aktevervaardigers alles binnen je omgeving staan.

Hierna maak je een enkele afspraak met de jurist van jouw voorkeur voor intake gesprek. Gedurende dit gesprek overlegt een notaris jouw wensen en eisen betreffende je wilsbeschikking, bijvoorbeeld het verdeling over de erfenis.

Een jurist zal daarna het wilsbeschikking uitwerken, waarbij rekening worden gehouden met de wettelijke vereiste en jouw verlangens.

Zodra je wilsbeschikking wordt opgesteld, zal de jurist het testament voor jou aanbieden om te ondertekenen. Eenmaal getekend, wordt het wilsbeschikking bewaard door een jurist.

Dit stappenplan ligt op dit moment afgerond, je testament is dan rechtsgeldig en mag worden geïmplementeerd na jouw dood.

Vergelijk nu offertes voor juristen in je bij het buurt

Een bedrijf oprichten – een exemplaar

Een jurist wordt vereist als jij een onderneming wilt starten zoals een Besloten Vennootschap.

Als je ’n eenmanszaak wil starten heeft jij niet jurist vereist, tenzij je zekere zaken wil vastleggen, zoals voorwaarden bij huwelijk indien jij getrouwd bent. Met huwelijkse voorwaarden kan je bijvoorbeeld zekere dingen uitsluiten zodat als je onderneming mislukt mocht gaan, jouw echtgenoot geen (geldelijk) verantwoordelijk gesteld mag zijn en in schulden blijven zitten.

Het proces begint meestal met ’t zoeken voor ’n gepaste jurist door internet.

Je kunt daarna heel eenvoudig tarieven vergelijken, doch tevens bekijken indien de notaris in jouw bij het buurt zit.

Daarna maakt je ’n afspraak bij het jurist van je keuze voor een intake gesprek. Gedurende dit specifieke gesprek behandelt de notaris de gewenste wensen en vereisten ten aanzien van de oprichting van ’t onderneming, waaronder de vorm voor het rechtspersoonlijkheid & de gewenste aandelenverdeling.

Het notaris zal vervolgens het statuten voor de nieuw opgerichte onderneming opmaken, waarbij rekening houdend wordt gehouden overeenkomstig het wettelijke voorschriften & het wensen van het oprichters. Nadat het reglementen worden opgemaakt, gaan het grondleggers deze tekenen bij het jurist. De notaris gaat daarna de oprichtingsakte, het reglementen & mogelijke verdere vereiste documenten versturen bij het KvK voor registratie.

Zodra geregistreerd in de KvK, wordt ’t bedrijf officieel gesticht en bestaat het rechtspersoonlijkheid en kan het aan de wettelijke plichten voldoen & handelen.

 

Hulp Nodig Met Vind Notaris?

Bekijk nú offertes vanuit juristen bij jou bij de buurt.

Indicatie voor Notariskosten

Juristen leveren ’n breed scala aan diensten op verschillende juridische gebieden.

Hieronder volgt een opsomming voor sommige van de meestal voorkomende services en een schatting van de bijbehorende tarieven.

Diensten op het gebied van onroerend goed

Leveringsakte: €500 – €1.500
Akte van hypotheek: €400 – €1.200
Akte van splitsing: €1.000 – €2.500

Services op het gebied van gezinszaken

Testament: €200 – €600

Samenlevingscontract: €300 – €700

Voorwaarden voor huwelijk: €400 – €1.000

Partnerschapsvoorwaarden: €400 – €1.000

Overeenkomst van echtscheiding: €400 – €1.200

Services voor zakenmensen

Oprichten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Overdracht van aandelen: €400 – €1.000

Hou er mee mee dat het bovengenoemde tarieven slechts schattingen zijn & mag veranderen afhankelijk van het ingewikkeldheid van de kwestie & het notaris dat je selecteert.

Vind Notaris

Hoogste tien Meest populaire en Meest Gevraagde Diensten Bij De Notaris

Overdrachtsakte

Voorbeeld: Jan & Marieke kopen een nieuw woning & schakelen een notaris in om een leveringsakte te maken, zodat de eigendomsoverdracht correct wordt geregistreerd.

Hypotheekakte

Voorbeeld: Peter en Els sluiten een hypotheek af voor voor droomwoning. De bank vereist dat een notaris de hypotheekakte maakt en ondertekent.

Testament

Illustratie: Simon wil ervoor zorgen dat zijn eigendommen na zijn overlijden volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Illustratie: Lara en Tom besluiten om samen te gaan wonen en hun hun financiële regelingen vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract opstellen door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Voorbeeld: Kim & Daan trouwen & willen hun financiën gescheiden houden. Ze vragen een notaris om huwelijkse voorwaarden te maken.

Voorwaarden voor partnerschap

Voorbeeld: Lisa en Mark kiezen voor een officieel partnerschap en willen hun financiële situatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van partnerschapsvoorwaarden.

Scheidingsconvenant

Voorbeeld: Na een huwelijk van tien jaar besluiten Sandra & Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een scheidingsconvenant te maken, waarin de verdeling van hun eigendommen wordt vastgelegd.

Oprichting van een BV

Voorbeeld: Pieter wil een onderneming beginnen en kiest voor een BV (besloten vennootschap) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de oprichtingsakte en statuten te maken.

Statutenwijziging

Illustratie: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen uit te voeren en de nieuwe statuten vast te leggen.

Aandelenoverdracht

Voorbeeld: Jeroen verkoopt hun aandelen in een bedrijf aan zijn zakenpartner.
Een notaris zorgt voor de juiste overdracht van de aandelen en stelt de akte van aandelenoverdracht op.
Hulp Nodig Met Vind Notaris?

Tips voor het Kiezen van een Notarisdienstverlener

 • Vraag vrienden om referenties
 • Onderzoek tarieven en aanpak van verschillende notarissen
 • Bekijk online beoordelingen en beoordelingen van klanten
 • Selecteer een notaris met ervaring in het toepasselijke rechtsgebied
 • Bezoek meerdere notarissen om een oordeel te krijgen voor hun communicatiestijl

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notariskantoor (FAQ)

Zijn notaristarieven wettelijk vastgesteld?
Inderdaad, de tarieven van een notariskantoor worden wettelijk vastgesteld.

Wat is het verschil tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een officier van justitie die bevoegd is om akten op te maken en heeft een uitgebreidere juridische kennis. Een advocaat pleit voor partijen in rechtsgeschillen en heeft een gerichte kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Nee, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de wettelijke regels verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen een week worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel raadzaam zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor LHBTI+-koppels en heeft een wat meer moderne uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of een nieuwe notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal een tijdsbestek van 20 jaar te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Vind Notaris?

Raadpleeg nu  een notaris en vergelijk nú offertes van juristen bij jou in de buurt.

 

Conclusie over Vind Notaris

Notarissen zijn noodzakelijke spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een breed scala aan diensten op het gebied van onroerende zaken, huwelijk en zakelijke dienstverlening. Ze zorgen ervoor dat gerechtelijke stukken geldig en geldig verklaard zijn.

Door de meest gewilde en populairste diensten te kennen, kun je meer te weten komen over welke diensten je eventueel zou willen afnemen en hoe je het beste een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om offertes en aanpak te vergelijken, online testimonials te bekijken en advies van vrienden en familieleden in te winnen. Ten slotte zijn de FAQ’s een waardevolle leidraad om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het bewegen door het notariële landschap.