Wat Is De Taak Van Een Notaris ᐅ 3 OPVALLENDE HACKS – Goedkope Notaris 2023

Ontdek de notariskantoren voor het voordeligste tarief bij u in de buurt.

Wat Is De Taak Van Een Notaris

 

De Notaris Kan U Helpen Met:

 • Advies en begeleiding bij Wat Is De Taak Van Een Notaris
 • Hulp en informatie over juridische aktes
 • Formuleren en valideren van aktes van hypotheek
 • Opzetten en verifiëren van testamenten
 • Opstellen en controleren van samenlevingscontracten
 • Verrichten en afhandelen van erfgoederen
 • Ondersteunen bij fiscale aangelegenheden.

Betaal niet overmatig en zoek de goedkopere notaris bij u in de buurt.

Wat Is De Taak Van Een Notaris – Direct Advies

Klik hieronder en vind onmiddellijk de meest betaalbare notaris bij u in de buurt:
Zoek Goedkoopste Notaris ➡️


Waarmee kan de notaris u helpen?

Klik op één van de onderwerpen hieronder waarvoor u een notaris nodig heeft.

In een oogopslag bekijkt u notarissen bij u in de buurt én met het voordeligste tarief

Huis en Hypotheek

Woning en Hypotheek: Meer Uitleg en Notaris Kosten

Wat kost nu een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor uitgebreide uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om vrijblijvend uw postcode in te vullen.

Na het opgeven van uw postcode ziet u meteen een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het laagste tarief.

Persoon & Familiezaken: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

Wat Is De Taak Van Een Notaris

Hoeveel kost een notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om zonder verplichtingen uw postcode op te geven.

Na het invullen van uw postcode ziet u onmiddellijk een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het voordeligste tarief.

Stichting & Bedrijf Akten: Meer Uitleg en Notaris Tarieven

notariskosten besparen

Wat zijn de tarieven van een Notaris?

Klik op de link van het onderwerp van uw keuze voor gedetailleerde uitleg over dit onderwerp.

U krijgt dan ook de optie om zonder verplichtingen uw postcode in te voeren.

Na het invoeren van uw postcode ziet u direct een overzicht van notarissen bij u in de buurt voor de betreffende dienst met het meest betaalbare tarief.

Wat eigenlijk is een juridisch specialist in verband met Wat Is De Taak Van Een Notaris?

’n notaris is ’n jurist en ook ambtenaar, aangewezen door de overheid, die bevoegd is eigenlijk voor het authentieke documenten op te stellen in de situaties waarin de regelgeving voor hem of haar deze bevoegdheid toekent en een partij dat uit hem eist.

Juridisch specialisten zijn eigenlijk verplicht lid uit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Zij zitten onder tuchtrechtelijk controle uit de Kamers van controle notariale praktijken, beroepszaak in het Amsterdamse Gerechtshof, en binnen financieel controle uit de Bureau Financieel Toezicht.

Daarnaast andere werkzaamheden dan die zoals juridisch specialist zouden onder deze regels van gedrag vallen.

Als jij eens betrokken bent {geweest} bij het kopen uit ’n woning, het oprichten {van|uiteen onderneming of het organiseren van ’n erfenis, heeft jij verondersteld reeds te maken gehad met ’n juridisch specialist. Juridisch specialisten zijn eigenlijk essentieel in de Hollandse wetssysteem en ook spelen ’n essentiële rol binnen de garanderen van de rechtsgeldigheid van belangrijke juridische stukken.

Wat precies verricht een notaris?

De regelgeving heeft deze notaris deze autoriteit gegeven wettige akten op te maken, in het bijzonder op het gebied van:

Personen- en familierecht

Het opmaken uit huwelijkse voorwaarden, scheidingsdocumenten enz..

Nalatenschapsrecht

Het opmaken uit testamenten, uitspraken uit nalatenschapsrecht, nalatenschapsovereenkomsten enz.). het vastgoedrecht (het opmaken van akten uit overdracht, hypotheekakten, akten binnen het kader uit een veiling en dergelijke).

Rechtspersonenrecht

Het samenstellen uit oprichtingsakten, statutenwijzigingen, documenten van transfer en emissie (emissie) uit aandelen, akten van juridische fusie en ook opsplitsing en soortgelijke.

Bovendien kunnen partijen de juridisch specialist daarnaast vragen om andere akten voor hen in wettelijke vorm te creëren. Het betreft daarom om akten welke groepen anders zoals onderhandse akten zouden kunnen opmaken (meestal verschillende typen contracten).

Bekijk nu offertes uit notarissen bij je in jouw buurt.

Erfstuk creëren – een voorbeeld

Jij wil één erfstuk opzetten voor jouw verdeling van jouw erfenis, bijvoorbeeld als je unique eigendommen wil nalaten voor één individu.

Met deze manier, kan er niet conflict voortkomen bij de opsplitsen van jouw bezittingen na je dood.

Een aktevervaardiger wordt nodig indien jij een erfstuk wil laten opstellen. Het proces start meestal bij het speuren naar één geschikt notaris door het web.

Met die wijze, kan jij heel eenvoudig het prijzen van notarissen vergelijken, maar tevens dat notarissen allemaal binnen jouw nabijheid staan.

Daarna maak jij een ontmoeting bij de notaris uit jouw voorkeur om oriënterend gesprek. Tijdens dat gesprek overlegt een notaris je verlangens & vereisten betreffende het wilsbeschikking, zoals de splitsing van het erfenis.

Een notaris zal daarna het wilsbeschikking uitwerken, waarbij rekeningen worden gehouden met het juridische vereisten & je verlangens.

Zodra het wilsbeschikking wordt uitgewerkt, gaat een jurist het wilsbeschikking voor je voorleggen voor te ondertekenen. Zodra ondertekend, is het testament opgeslagen door de jurist.

Het stappenplan is nu afgerond, het testament wordt dan rechtsgeldig & kan zijn uitgevoerd na je overlijden.

Vergelijk op dit moment aanbiedingen voor juristen bij je in het omgeving

Een onderneming oprichten – een voorbeeld

Een jurist wordt vereist als jij ’n onderneming wil starten bijvoorbeeld ’n BV.

Indien jij een zelfstandige onderneming wil starten heb je geen jurist nodig, tenzij je bepaalde dingen wil regelen, waaronder huwelijkse voorwaarden als jij getrouwd bent. Met voorwaarden bij huwelijk mag je bijvoorbeeld zekere zaken uitsluiten zodat indien je bedrijf failliet mocht worden, jouw echtgenoot geen (financieel) verantwoordelijk gehouden kan zijn & in schulden achterblijven zit.

Dit proces begint doorgaans met het zoeken voor ’n gepaste notaris via internet.

Jij kunt daarna heel eenvoudig tarieven vergelijken, doch ook zien of de jurist in je in de omgeving zit.

Hierna maakt je een afspraak bij de jurist uit je keuze voor een intakegesprek. Gedurende dit onderhoud bespreekt de jurist de gewenste wensen en eisen ten aanzien van de start van het bedrijf, waaronder het vorm voor de rechtspersoonlijkheid & de verdeling van aandelen.

De notaris zal daarna de statuten van de nieuwe bedrijf opmaken, waarin rekening houdend wordt rekening gehouden met de wettelijke voorschriften en de verlangens van het grondleggers. Na de statuten worden opgemaakt, gaan het grondleggers deze statuten ondertekenen bij de jurist. De jurist zal vervolgens het akte van oprichting, het statuten en eventuele verdere vereiste papieren indienen naar de Kamer van Koophandel ter inschrijving.

Eenmaal geregistreerd in het Kamer van Koophandel, wordt het onderneming formeel gesticht en bestaat de rechtspersoon & mag de voldoen aan het wettelijke verplichtingen nakomen en zaken doen.

 

Hulp Nodig Met Wat Is De Taak Van Een Notaris?

Vergelijk nú offertes van juristen in de buurt van u bij het omgeving.

Aanduiding van Notariskosten

Juristen bieden een ruim scala van services binnen diverse rechtsgebieden.

Hieronder vind je ’n overzicht voor enkele uit het meest voorkomende diensten & een schatting voor de gerelateerde tarieven.

Services op het gebied van vastgoed

Akte van levering: €500 – €1.500
Hypotheekakte: €400 – €1.200
Akte van splitsing: €1.000 – €2.500

Services op het gebied van gezinszaken

Testament: €200 – €600

Samenlevingscontract: €300 – €700

Voorwaarden voor huwelijk: €400 – €1.000

Voorwaarden voor partnerschap: €400 – €1.000

Overeenkomst van echtscheiding: €400 – €1.200

Services op het gebied van ondernemers

Starten van een BV: €400 – €1.200

Wijziging van statuten: €300 – €800

Overdracht van aandelen: €400 – €1.000

Houd daar rekening mee dat de genoemde tarieven slechts schattingen betreffen en mag veranderen naargelang de ingewikkeldheid van het zaak en het notaris die je kiest.

Wat Is De Taak Van Een Notaris

Top tien Meest populaire & Gevraagde Diensten Bij De Notaris

Leveringsakte

Illustratie: Jan & Marieke kopen een nieuw huis & schakelen een notaris in om een overdrachtsakte op te stellen, zodat de eigendomsoverdracht juist wordt vastgelegd.

Hypotheekakte

Illustratie: Peter en Els sluiten een hypotheek af voor hun droomhuis. De bank vereist dat een notaris de hypotheekakte opstelt en ondertekent.

Testament

Voorbeeld: Simon wil ervoor zorgen dat zijn eigendommen na zijn overlijden volgens zijn wensen worden opgedeeld. Hij gaat naar een notaris om een testament op te stellen.

Samenlevingscontract

Illustratie: Lara & Tom besluiten om samen te gaan wonen en hun willen financiële afspraken vastleggen. Ze laten een samenlevingscontract maken door een notaris.

Echtelijke voorwaarden
Voorbeeld: Kim en Daan trouwen & willen hun financiën gescheiden gescheiden. Ze vragen een notaris om echtelijke voorwaarden te maken.

Voorwaarden voor partnerschap

Illustratie: Lisa & Mark kiezen voor een geregistreerd partnerschap en willen hun financiële situatie regelen. Ze schakelen een notaris in voor het opstellen van partnerschapsvoorwaarden.

Scheidingsconvenant

Illustratie: Na een huwelijk van 10 jaar besluiten Sandra en Paul om te scheiden. Ze gaan naar een notaris om een scheidingsconvenant te maken, waarin de verdeling van hun bezittingen wordt vastgelegd.

Oprichting van een BV

Illustratie: Pieter wil een bedrijf beginnen & kiest voor een BV (besloten vennootschap) als rechtsvorm. Hij schakelt een notaris in om de oprichtingsakte en statuten te maken.

Statutenwijziging

Illustratie: Het bestuur van een stichting wil de statuten wijzigen. Ze vragen een notaris om de wijzigingen door te voeren en de nieuwe statuten vast te leggen.

Overdracht van aandelen

Voorbeeld: Jeroen verkoopt hun aandelen in een bedrijf aan zijn zakenpartner.
Een notaris zorgt voor de correcte overdracht van de aandelen & stelt de akte van overdracht van aandelen op.
Hulp Nodig Met Wat Is De Taak Van Een Notaris?

Tips voor het Kiezen van een Notaris

 • Win advies in van deskundigen om referenties
 • Vergelijk tarieven en offertes van verschillende notarissen
 • Controleer online reviews en recensies
 • Ga voor een notaris met ervaring in het toepasselijke rechtsgebied
 • Plan een gesprek in met meerdere notarissen om een gevoel te krijgen voor hun benadering

De 10 Veelgestelde Vragen bij de Notaris (FAQ)

Zijn tarieven van een notariskantoor wettelijk vastgesteld?
Zeker weten, de notaristarieven zijn wettelijk vastgesteld.

Wat is het onderscheid tussen een notaris en een advocaat?
Een notaris is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om contracten op te maken en heeft een uitgebreidere juridische kennis. Een advocaat treedt op voor partijen in rechtsgeschillen en heeft een gerichte kennis van het recht.

Kan ik zonder notaris een testament opstellen?
Negatief, een testament moet altijd worden opgesteld met behulp van een notaris.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?
Als je geen testament hebt, wordt je nalatenschap volgens de wettelijke regels verdeeld. Dit kan betekenen dat je bezittingen niet terechtkomen bij de personen die jij zou willen.

Hoe lang duurt het om een BV op te richten bij een notaris?
Het oprichten van een BV bij een notaris kan meestal binnen een paar dagen worden afgerond.

Is een samenlevingscontract verplicht?
Nee, een samenlevingscontract is niet verplicht, maar kan wel raadzaam zijn om zaken vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk?
Een geregistreerd partnerschap en een huwelijk zijn beide wettelijke samenlevingsvormen, maar het geregistreerd partnerschap is ontstaan als alternatief voor het huwelijk voor homoseksuele stellen en heeft een wat meer moderne uitstraling.

Kan ik een notariële akte in een andere taal laten opstellen?
Ja, het is mogelijk om een notariële akte in een andere taal te laten opstellen, maar er moet wel een vertaling worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn notaris wijzigen als ik niet tevreden ben met de dienstverlening?
Je kunt een klacht indienen bij de notaris zelf of bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Als je ontevreden blijft, kun je overstappen naar een andere notaris of een andere notarisdienstverlener.

Hoe lang bewaart een notaris mijn documenten?
Een notaris is verplicht om akten en documenten minimaal twintig jaar te bewaren.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over Wat Is De Taak Van Een Notaris?

Raadpleeg nu  een notaris en Bekijk nú offertes vanuit juristen in de buurt van u in het buurt.

 

Conclusie over Wat Is De Taak Van Een Notaris

Notarissen zijn cruciale spelers in het Nederlandse rechtssysteem en bieden een uitgebreid aanbod van diensten op het gebied van eigendommen, familiezaken en zakelijke dienstverlening. Ze zorgen ervoor dat juridische documenten geldig en geoorloofd zijn.

Door de meest gewenste en meest benodigde diensten te kennen, kun je goed snappen welke diensten je kunt gebruiken en hoe je het optimale een notaris kunt kiezen.

Vergeet niet om tarieven en diensten te vergelijken, reviews op het internet te checken en referenties van bekenden te vragen. Ten slotte zijn de FAQ’s een handige bron om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het bewegen door het notariële landschap.